zaterdag 22 oktober 2011

Gemberkoekjes




Op woensdagmiddag bakken we koekjes en vandaag worden dat gemberkoekjes. Om gemberkoekjes te maken hoef je geen moeilijk recept of een veelvoud aan ingrediƫnten in huis te halen. Het meeste heb je waarschijnlijk al zo in de voorraadkast staan.
En ze zijn erg lekker. Ik ben even rustig erbij gaan zitten en heb een lekker bakje espresso erbij gedronken. Het was puur genieten. Ik heb er vlug een foto van genomen.



Ingredienten:
250 gram boter, zacht;
2 theelepels gemberpoeder;
250 gram bloem;
125 gram suiker;
fijne kristalsuiker (om te bestrooien).

Bereiding:
Verwarm de oven voor op 160 graden Celsius.
Mix de boter met de suiker tot een luchtig beslag, ongeveer 2 minuten mixen. Vervolgens voeg je de bloem en het gemberpoeder toe. Wederom mixen. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
Bestrooi het werkblad met poeder en rol daar het deeg uit tot ongeveer een halve millimeter dikte. Om minder plakkend deeg te krijgen, zodat je makkelijker kunt rollen, kun je het een kwartiertje in de koelkast leggen.
Vervolgens steek je met een koekjessteker, je koekjes uit het deeg. Net zo lang doorgaan tot het op is.
De koekjes leg je ondertussen op de bakplaat.
Schuif vervolgens de bakplaat in de oven en bak gedurende 20 minuten. Wanneer de koekjes uit de oven haalt, bestrooi je ze met de fijne kristalsuiker.

Geniet ervan!

Geen opmerkingen: