zaterdag 22 oktober 2011

Knolselderijsoufle




Knolselderij, wat gaan we daar mee doen? Lekker in de erwtensoep, of bij de bouillon, maar kan je er nog meer mee? Zou je het als groentegerecht kunnen klaarmaken? Natuurlijk. Vandaag dus een knolselderijsoufle.
De kinderen vonden de structuur heel apart, maar hebben wel geproefd (en niet opgegeten). Manlief (groot kind) heeft ook geproefd en zijn portie wel opgegeten. Ik vond het een heerlijk gerecht. Echt iets lekkers met knolselderij.
Proef het zelf ook eens..


Ingredienten:
- 1 knolselderij, geschild en in blokjes gesneden;
- 2 eidooiers (maat L);
- 5 eiwitten (maat L);
- 120 gram jong belegen kaas geraspt;
- 30 gram boter (blokjes);
- 2 eetlepels mosterd;
- 1 theelepel nootmuskaat;
- peper en zout.

Bereiding:
Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. De knolselderij stomen boven een pan kokend water, ongeveer 15 minuten tot hij zacht is. Pureer de knolselderij vervolgens en meng de eidooiers, kaas, nootmuskaat er door heen. 
Proef en breng op smaak met zout en peper.

Geen opmerkingen: