zaterdag 22 oktober 2011

Tomatensoep




Tomatensoep is een topper bij ons op zondag.
 Maar niet alleen bij ons, in de omgeving eet iedereen er graag aan mee.
Het recept is eenvoudig, ook al kost het wat tijd.




























Ingredienten:
- 1 kilo tomaten, in vieren;
- 1 ui, gepeld en gesneden in kleine stukjes;
- 6 blaadjes salie, gesneden;
- 900 mL bouillon;
- 2 eetlepels olijfolie;
- 1 liter passato;
- 125 gram spekjes, uigebakken;
- 100 gram gehakt, in balletjes gerold;
- 1 kopje suiker;
- 2 eetlepels medja - sojasaus;
- zout en peper naar smaak;
- slagroom, licht opgeklopt;
- peterselie.

Bereiding:
Doe de olijfolie in de soeppan en voeg de ui en de salie toe. Op zacht vuur de ui zacht laten worden. De tomaten toevoegen en 2 minuten met de deksel op de pan laten garen. Vervolgens de bouillon toevoegen en aan de kook brengen, 20 minuten, en zonder deksel laten sudderen.
De tomaten pureren met een staafmixer en het geheel zeven door een grove zeef. De passato, sojasaus, spekjes en de suiker toevoegen aan de pan. Vijf minuten wachten en proeven. Het geheel op smaak brengen met zout en peper. De gehaktballetjes toevoegen en nog een kwartier op laag vuur laten garen.
Opdienen met een lepel slagroom en een toefje peterselie.

Eet smakelijk.

Geen opmerkingen: