zaterdag 8 juni 2013

Spinazie quiche



Aan alle wandelaars van de Maasmeanderwandeltocht van vandaag: Hartstikke goed gedaan. Wat waren jullie met velen. Topweer natuurlijk om een mooie tocht te maken.
Vandaag konden jullie bij 4Pure een spinaziequiche proeven en zoals beloofd hierbij het recept.
Succes met het maken thuis en wie weet: tot ziens!

Ingrediënten
  • 300 gram spinazie
  • diepvriesbladerdeeg
  • zout en peper
  • 50 mL crème fraiche
  • 100 gram jong belegen kaas
  • 3 eieren
  • nootmuskaat
  • 50 gram kaas
Bereiding:
Bekleed de ingevette vorm met het deeg.
 Was de spinazie en verwarm ze met aanhangend water in een pan tot de groente geslonken is. Laat de groente uitlekken en snijd ze grof.

Klop de eieren los met de crème fraiche,  peper, zout en nootmuskaat naar smaak en meng de groente erdoor. 
Snijd de zachte kaas in blokjes en meng dit door het groentemengsel. 
Vul de quiche-vorm ermee.

 Rasp de kaas en strooi de geraspte kaas erover en bak de quiche in ca. 35 minuten gaar in een voorverwarmde oven op 200 graden.

Geen opmerkingen: