woensdag 11 december 2013

Kerstbrunch: Hangopcrème met honing













Een heerlijk receptje voor de kerstbrunch of het uitgebreide kerstontbijt. De inspiratie opgedaan via pinterest en wat blijkt: het komt van een Nederlandse blog: simoneskitchen.nl. Extra leuk natuurlijk! Ik heb het recept wel wat aangepast. En nog redelijk gezond ook! Hangopcrème met honing en granaatappelpitjes. Heerlijk romig met het zoete accent van de honing, de notensmaak gecombineerd met de frisse smaak van de granaatappel.


Ingrediënten (4 personen):
  • 250 mL volle yoghurt;
  • 125 mL slagroom;
  • honing;
  • pistachenootjes;
  • granaatappelpitjes.
Materialen:
  • Zeef;
  • Kaasdoek.
Bereiding:
Leg het kaasdoek in de zeef en zet de zeef op een kom. Schenk de yoghurt erin en laat tenminste 8 uur in de koelkast uitlekken.
Lepel in elk glas ongeveer 1 eetlepel honing. Meng de hangop met de slagroom en lepel die in het glas. Hak de pistachenootjes fijn en bestrooi de honing met pistachenootjes. Verdeel als laatste granaatappelpitjes erover.

Tips en Tricks:
  • Heb je geen zin/of tijd om zelf hangop te maken dan kun je dit eenvoudig vervangen door griekse yoghurt;
  • Granaatappels zijn goed verkrijgbaar. Maar wist je dat je de pitjes ook voorverpakt kan kopen bij een aantal supermarkten?
4Pure: Hangopcrème met honing
TopblogsTopblogsRecepten startpagina

Geen opmerkingen: