zaterdag 14 december 2013

Kerstmis: Eendenborstfilet met honing/balsamico saus

Een keer iets anders voor kerstmis? Je zou eendenborstfilet kunnen proberen. Hieronder een snel gerecht, dat niet kan mislukken!

Ingrediënten (4 personen):
  • 4 kleine eendenborstfilets;
  • 4 eetlepels crème de balsamico;
  • 2 eetlepels honing;
  • 2 theelepels citroensap
Materialen:
  • Aluminiumfolie;
  • Bakplaat.
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 120 graden Celsius. Snijdt het vel van de eenden kruislings in (in een ruitpatroon). Zorg ervoor dat je enkel het vel insnijdt en niet het vlees. Verhit een pan op het vuur tot hij zeer heet is. Leg de filets in de pan (op het vel) en bak voor 5 minuten, of tot het vel bruin en knapperig is. Draai de filets om en bak nogmaals 3 minuten. Leg ondertussen 4 stukken aluminiumfolie op de bakplaat. Haal de filets uit de pan en verpak ze losjes in de aluminiumfolie. Leg op de bakplaat en zet de bakplaat 5 minuten in de oven. 
Giet ondertussen het vet uit de pan, op 4 theelepels na en verwarm deze weer. 
Wanneer de eendenfilets uit de oven komen vouw je het pakketje licht open en giet je de vrijgekomen sappen in de hete pan. Voeg de balsamico, honing en citroen toe en roer goed. 
Snijdt de eend aan en besprenkel de eend met de saus en serveer de rest van de saus erbij.

Tips en trucks:
  • Wil je liever een medium gebakken filet, bak de filet na het draaien dan 5 minuten. Door de filet nog langer te bakken wordt hij well done;
  • Dit recept is erg lekker met een salade en bijvoorbeeld krieltjes;
  • Houdt je nog wat over, dan kun je de restjes de dag erop lekker bij de boterham opeten.
4Pure: Eendenborstfilet met honing/balsamico saus


TopblogsTopblogsRecepten startpagina

Geen opmerkingen: