woensdag 18 december 2013

Kerstmis: Komkommer tonijn hapje


Een lekker licht, gezond hapje. Heerlijk als hapje te serveren bij de kerst.

Ingrediënten (4 personen):
  • 1 komkommer;
  • 1 blikje tonijn;
  • 2 eetlepels mayonaise;
  • 2 eetlepels curry;
  • paar druppels worcestersaus;
  • 1 theelepel whiskey;
  • snufje paprikapoeder.
Materialen:
  • Meloenuitholler of theelepel;
  • Zesteur.
Bereiding:
Haal met de zesteur (brede uitsparing) slierten uit de buitenzijde van de komkommer.  Snijdt de kontjes van de komkommer en snijdt in 4 stukken. Hol uit met de meloenuitholler of een theelepel, maar zorg dat je ongeveer 0.5 cm van de onderkant blijft. Het moet een bakje worden.
Laat de tonijn uitlekken en meng met de mayonaise, curry, worcestersaus en paprikapoeder. Schep in de meloen bakjes de tonijnsalade. Garneer met een beetje paprikapoeder en een sliertje komkommerschil.

Tips en Trucks:
  • Eten er kinderen mee dan kun je de whiskey beter achterwege laten;
  • In plaats van tonijn is zalm ook erg lekker als vulling.


4Pure: Komkommer tonijn hapje

TopblogsTopblogsRecepten startpagina

Geen opmerkingen: