zondag 8 december 2013

Zoete kerstboombroodjes


Weer een kerstrecept en dit keer Zoete kerstboombroodjes! Lekker met een snufje sinaasappel door het deeg.
Het recept voor het deeg heb ik gevonden op de blog van Levine.

Ingrediënten:

  • 560 gram bloem;
  • 7 gram gist;
  • 1/2 theelepel bakpoeder;
  • 10 gram zout;
  • geraspte schil van 1 sinaasappel;
  • 2 eieren;
  • 65 gram suiker;
  • 90 mL zonnebloemolie;
  • 240 gram melk.
  • ei (voor bestrijken);
  • parelsuiker (voor strooien).
Materialen:

  • Broodbakmachine of keukenmachine met deeghaken;
  • Bakplaat;
  • Bakpapier;
  • Kwastje.
Bereiding:
In dit geval heb ik de broodbakmachine gebruikt. De ingrediënten heb ik toegevoegd zoals beschreven op de voorschriften van de leverancier. Ik heb vervolgens het deeg programma gekozen, wat na het kneden zorgt voor de tweede rijs.
Je kan natuurlijk ook alle ingrediënten mengen met de hand of in een kom met een mixer met deeghaken. Vervolgens doe je het deeg over naar een ingevette kom. Leg daar een keukenhanddoek overheen en laat 1 uur rijzen.

Voor de tweede rijs stort je het deeg op het werkblad en verdeel het in 7 stukken. Bol ze op. Leg een bakpapier op de bakplaat. Laat ze 20 minuten rusten en bol ze nogmaals op en leg ze in een kerstboomvorm op het bakpapier. Laat 1 uur rijzen onder een theedoek. Verwarm halverwege de oven voor op 200 graden Celsius. Bestrijk aan het einde van de rijstijd de broodjes met ei en bestrooi met parelsuiker. Schuif het brood in de oven en laat 20 minuten bakken.

Tips en tricks:
  • Heb je geen parelsuiker dan is kandijsuiker ook lekker;
  • In plaats van een keukendoek kun je ook plastic folie gebruiken.
4Pure: Zoete kerstboombroodjes
TopblogsTopblogsRecepten startpagina

Geen opmerkingen: